6 tips om de mooiste foto’s van je paard te maken

Foto’s van je paard zijn altijd leuk om te hebben als aandenken of om te delen via social media. Je kunt natuurlijk foto’s laten maken door een fotograaf, maar je kunt ook zelf hele mooie foto’s maken. Het is niet gemakkelijk om je paard er zo mooi mogelijk op te krijgen, daarom vind je in deze blog zes tips om de mooiste foto’s van je paard te maken.

Achtergrond

Om je paard zo mooi mogelijk naar voren te krijgen is de achtergrond bij een foto erg belangrijk. Zorg ervoor dat je een natuurlijke en rustige achtergrond hebt, zoals in de wei, op het strand of in een bos. Probeer reclameborden, mesthopen, omheining en andere storende achtergronden te vermijden, om de focus op het paard te houden.

Standpunt

Veel mensen blijven staan tijdens het fotograferen, maar er zijn veel verschillende standen die je kunt innemen tijdens het maken van een foto. Het beeld kan hierdoor enorm veranderen, vooral bij  het fotograferen van paarden is het mooier om een zo laag mogelijk standpunt aan te nemen. Het beste is om door je hurken te gaan of zelfs op de grond te gaan liggen, hierdoor kijk je tegen het paard op waardoor het krachtiger lijkt. Een hoger standpunt kun je beter gebruiken om rijfoto´s te maken. In dit geval is het mooier om foto´s te maken op ooghoogte van het paard.

Mooie houding

Een grazend paard in de wei is mooi, maar voor een foto is het wat saai. Een energiek en nieuwsgierig paard is veel mooier om naar te kijken. Gelukkig zijn de meeste paarden erg alert en makkelijk af te leiden. Gebruik hiervoor iets wat je normaal niet gebruikt, zoals een plastic zakje of geluidjes op je telefoon. Oren naar voren en nek omhoog is een mooie stand voor het maken van foto´s. Ook is het mooi om foto´s te maken wanneer het paard draaft, galoppeert of gekke sprongen maakt.

Harnachement

Het mooiste is om bij portretfoto´s zo weinig mogelijk harnachement te gebruiken. Een hoofdstel of een halster kan wel iets toevoegen aan de foto. Zo staat een hoofdstel heel erg mooi bij een sportpaard. Een hoofdstel geeft het paard een chiquere uitstraling. Als je ervoor kiest om de teugels over de hals te laten moet je erom denken dat de teugels altijd gelijk hangen. Het is vaak mooier en gemakkelijker om de teugels over de hals heen te halen, zodat je ook niet steeds hoeft op te letten of de teugels wel recht hangen. Een halster staat vaak leuker bij een stoere pony of een paard waar geen wedstrijden mee worden gereden. Een halster maakt de foto wat losser. Voor rijfoto´s kun je zoveel harnachement gebruiken als je wilt. Denk er in ieder geval om dat alle riempjes en gespen van je harnachement goed zitten, want dit kan erg storend zijn op foto´s.

Manen

De manen van het paard hebben ook invloed op de foto. Knotten maken de foto chiquer terwijl losse manen juist een stoerder en speelser effect geeft. Bij een paard met een dunne hals is het mooier om de manen los te laten hangen. Losse manen geeft het paard meer body. Ook kan bij een hengst losse manen een stoer effect geven. Het is ook het beste om paarden vanaf de manen-kant te fotograferen, want vanaf deze kant hebben paarden een mooiere uitstraling.

Het juiste moment

Om je paard zo mooi mogelijk op de foto te krijgen is het maken van de foto op het juiste moment erg belangrijk. De mooiste momenten zijn wanneer het paard de oortjes naar voren heeft of een voorwaartse en opwaartse beweging maakt. Het is van belang om de krachtigste momenten vast te leggen. Het vergt veel oefening om het juiste moment vast te leggen, maar oefening baart kunst!

Bron: zoom, cameranu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *