DIY: paarden speeltjes voor op stal

Sommige paarden vervelen zich erg snel op stal. Dit kun je vaak merken doordat ze in hout gaan bijten, luchtzuigen of andere stalondeugden ontwikkelen. Er zijn genoeg producten te koop waarmee je paard kan spelen. Ik vindt dit vaak erg duur en zoek graag naar goedkopere alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld dingen gebruiken die je thuis al hebt liggen, zoals een jerrycan, een lege fles of een hooinet. Ik laat je zien hoe je zelf verschillende speeltjes kan maken voor je paard. 

Jerrycan

Een jerrycan is een goed alternatief voor een bal. Daarnaast is een jerrycan ook nog eens veiliger dan een bal. Een jerrycan kan niet zomaar wegschieten wanneer je paard er op staat of mee aan het spelen is.

Je kunt een jerrycan op verschillende manieren als speelgoed voor je paard aanbieden. Ten eerste is het een optie om de jerrycan op te hangen in de stal. Je paard kan met zijn hoofd met de jerrycan spelen. Je kunt het beste de dop van de jerrycan halen, zodat je paard die niet per ongeluk kan opeten.

Een andere optie is om de jerrycan op de grond te leggen met muesli erin. Natuurlijk moet je wel de dop van de jerrycan afhalen, zodat de muesli er uit kan rollen wanneer je paard met de jerrycan speelt. Je kunt eventueel ook meer gaten er in maken, zodat de muesli er gemakkelijker uitkomt.

Lege fles

Een lege plastic fles is ook een goede optie voor goedkoop paardenspeelgoed. Een lege fles kun je op dezelfde manier gebruiken als de jerrycan, ophangen in de stal. Het is ook mogelijk om de fles te vullen met wat voer. Maak dan eerst een paar gaten in de fles, zodat het voer er weer uit kan rollen wanneer je paard met de fles speelt.

Hooinet

Een hooitnet kun je ook gebruiken tegen de verveling. Het is de bedoeling dat je voortaan het hooi in een hooinet geeft in plaats van los. Bij gebruik van een hooinet is je paard langer bezig met het opeten van het hooi.

Een andere optie is om een hooinet op te hangen met hierin een bal. Het werkt hetzelfde als de jerrycan. Sommige paarden kunnen zich hier uren mee bezig houden.

Jouw paard hoeft zich deze winter niet meer te vervelen. Wat gebruik jij om de verveling bij je paard tegen te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *