DIY: Matje maken

Een matje vind ik de makkelijkste vlecht die er is. En het is weer eens wat anders dan een vlecht of knotjes. Je hoeft  hiervoor niet heel goed te kunnen vlechten. Bij het maken van een matje maak je namelijk allemaal kleine staartjes. Dat moet niet al te moeilijk zijn. Voor als je eens wat anders wilt dan een vlecht, kun je hier lezen hoe je een matje maakt in de manen van je paard.

Er zijn maar twee dingen die je nodig hebt voor het maken van een matje in manen van je paard. Namelijk een paard of pony met lange manen en veel elastiekjes. Het is erg leuk om elastiekjes te gebruiken met opvallende kleuren, maar je kunt natuurlijk ook elastiekjes gebruiken in de kleur van de manen.

Hoe maak je een matje?

  1. Je begint met goed uitgekamde en ontklitte manen. Je kunt eventueel antiklit spray gebruiken, maar gebruikt hier niet te veel van want anders worden de manen te glad. Hier leg ik je uit hoe je zelf antiklit spray maakt.
  2. JDIY: Matje makene begint bovenaan bij de manenkam. Hier maak je een aantal staartjes, hoe meer staartjes hoe fijner het matje. Zorg dat er evenveel afstand tussen elk staartje zit en dat je gelijke plukken neemt. Daarnaast moeten de elastiekjes allemaal op gelijke hoogte zitten.
  3. Voor de tweede rij pak je de helft van het eerste plukje en de helft van het tweede plukje, deze doe je aan elkaar vast. Zorg er voor dat ook hier de dikte van de plukjes gelijk zijn en dat de elastiekjes op dezelfde hoogte komen.
  4. Dit doe je tot jij het mooi vindt. Dit kan zijn tot de manen op zijn, maar ook tot halverwege. Je kunt ook vlechtjes gaan maken op het uiteinde, wat je maar leuk vindt.

Heb jij wel eens een matje gemaakt? En is er nog een vlecht die jij wil leren maken? Laat het hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *