DIY: Hengstenvlecht maken

Het vlechten van mijn pony vind ik altijd leuk te doen. Speciaal voor een wedstrijd, of gewoon zomaar. Vlechten is ook nog niet eens moeilijk. In dit artikel leg ik jouw uit hoe je een hengstenvlecht maakt. Ik weet zeker dat je na een paar keer oefenen een hele mooie hengstenvlecht kan maken.

Voorbereiding

Ten eerste moet je er voor zorgen dat je pony/paard schone manen heeft. Dit doe je door ze te wassen of ze uit te borstelen. Daarna moet je er voor zorgen dat alle manen uit de klit zijn. Je kunt eventueel een antiklitspray gebruiken tegen de klitten. Hier lees je hoe je zelf antiklitspray kunt maken. Je kamt al de manen naar één kant, de kant waar jij de vlecht wilt hebben.

De hengstenvlecht

DIY: Hengstenvlecht

Je begint bovenin, hier pak je vlak achter de oren een pluk manen. Deze pluk verdeel je in drie gelijke plukken. Eerst vlecht je drie slagen zonder extra haar erbij te pakken. Na deze drie slagen pak je steeds van dezelfde kant, de manenkam kant, een pluk manen en deze vlecht je mee.

Half invlechten dus, aan de ene kant pak je wel een plukje manen, en aan de andere kant doe je dat niet. Probeer elke slag zo strak mogelijk te vlechten.

Uiteindelijk zijn de manen allemaal meegenomen in de vlecht, dan vlecht je het laatste stukje gewoon verder tot het einde. Als laatst zet je de vlecht vast met een elastiekje.

Vlecht jij je paard wel eens in? Heb jij nog leuke vlecht ideeën?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *