DIY: Bandages maken

Bandages kun je gebruiken ter bescherming van de pezen van je paard. Bandages zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken. In dit artikel leg ik je uit hoe jij je zelf bandages kunt maken voor je paard.

Iedereen in de paardenwereld heeft zijn eigen mening over hoe goed bandages zijn voor de pezen van je paard. In dit artikel van Dresuur kun je lezen hoe goed of slecht bandages echt voor je paard zijn. En waar je ze vooral wel en niet voor moet gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • Fleece of een andere elastische stof
  • Naaimateriaal
  • Klittenband

Hoe maak je het?

bandages-maken1

 

Stap 1

Knip je fleece stof of andere stof in reepjes van 10 cm breed en de lengte kun je zelf bepalen. Neem ongeveer 2 meter als lengte.

Stap 2

Naai de ene kant in een driehoekje zoals op de afbeelding links.

 

 

 

 

 

 

bandages-makenStap 3

Naai dan de haakband van de klittenband vast aan de kant met de driehoek. Zoals rechts te zien is.

Stap 4

Aan de andere kant ongeveer 15 cm onder de driehoek naai je de oogkant van het klittenband. Zoals op de afbeelding rechts te zien is.

Tip: Doe de bandage nooit te strak om het been van je paard. Dit is niet goed voor de pezen van je paard, hierdoor kan het bloed niet meer goed door de benen stromen.

Met deze handleiding kun je gemakkelijk zelf bandages maken. Laat in een reactie weten of het maken van jouw bandages gelukt is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *