7 Redenen waarom paardrijden goed voor je is

Wist jij dat paardrijden heel goed is voor je gezondheid? Paardrijden is niet alleen goed voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor onze mentale gezondheid. Hieronder 7 verrassende en iets minder verrassende redenen waarom paardrijden zo goed voor je is. Nu heb je nog meer redenen om vaker te gaan paardrijden.

Effectieve workout

Er heeft vast wel eens iemand tegen je gezegd: ”Paardrijden daar word je niet moe van, want het paard doet al het werk.”  Wij als ruiters weten natuurlijk wel beter. Je paard loopt niet zomaar de gewenste route, hiervoor moet je echt wel wat doen. Paardrijden is een hele effectieve workout, waarmee je heel wat calorieën verbrand.

Platte buik

Om er voor te zorgen dat je stabiel in het zadel zit, en niet alle kanten om hobbelt, moet je constant je buikspieren gebruiken bij het paardrijden. Het voordeel van het constant aanspannen van je buikspieren is dat je er een platte buik van krijgt.

Goede houding

Tijdens het rijden moet je altijd rechtop en stabiel zitten. Doordat je altijd aan je houding werkt in het zadel krijg je ook een betere houding als je niet meer in het zadel zit. Hoe vaker je rijd hoe beter je houding zal zijn.

Gespierde benen en billen

Paardrijden is niet alleen goed voor je buikspieren, maar ook je benen, billen en bekken worden getraind. Je benen, billen en bekken gebruik je namelijk om een goede houding aan te nemen tijdens het rijden en om goed te kunnen lichtrijden.

Lichaamscoördinatie

Tijdens het paardrijden zijn er veel verschillende bewegingen die je tegelijkertijd moet uitvoeren. Dit zorgt voor een goede coördinatie van je lichaam. Een goede coördinatie is een optimale samenwerking tussen verschillende spiergroepen om bewegingen tot stand te brengen.

Evenwicht en balans

Paarden kunnen soms snelle en onverwachte bewegingen maken, om te voorkomen dat je er afvalt moet je wel stabiel zitten en je evenwicht bewaren. Hoe vaker je paardrijd hoe beter je evenwicht wordt.

Mentaal

Naast dat paardrijden super goed is voor je fysieke gezondheid is het ook goed voor je mentale gezondheid. Paardrijden kan ontspannend zijn, omdat je tijdens het paardrijden alleen gefocust bent op je paard en het rijden. Ook heeft paardrijden een mediterende werking, wat erg goed is voor je gezondheid.

Paardrijden is gewoon super goed voor je. Nooit meer mee stoppen dus! 😉

Bron: Healthandfitnessrevolution,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *